Vaderdag

Derde zondag van juni

Vaderdag is een feestdag ter ere van vaders. Hun vaderschap, vaderlijke plichten en de invloed van vaders in de samenleving wordt gevierd. Het feest komt voort uit Moederdag.


Viering

Vaderdag wordt gevierd op de derde zondag van juni.

Vader krijgt vaak ontbijt op bed van zijn kinderen. De (kleinste) kinderen maken op de crèche of school knutselwerkjes die ze dan afgeven aan papa. Verder krijgt hij op mannen gerichte cadeaus. Voorbeelden zijn overhemden, stropdassen, sokken, scheerapparaten en elektronica.

Onze webshops zijn altijd open, zelfs op feestdagen! Bezoek enkele van onze voorbeeld webwinkels op (dit is een advertentie) www.netpulse-webdesign.be

Geschiedenis

Vaderdag is in 1909 geïntroduceerd door mevrouw Sonora Smart Dodd. Zij wilde haar vader eren, een veteraan uit de Amerikaanse Burgeroorlog. Hij was weduwnaar geworden nadat zijn vrouw in het kraambed gestorven was bij de geboorte van hun zesde kind. Ze wilde de kracht en het doorzettingsvermogen van haar vader onder aandacht brengen. Anna Jarvis, die een jaar eerder Moederdag had gelanceerd, was hiervoor haar inspiratie.